Hummus met geroosterde paprika
Deze hummus is lekker pittig en super makkelijk te maken! Als je niet zo van pittig houdt, kun je de rode peper ook weglaten. Leuk om te serveren op Koningsdag of als het Nederlandse team een wedstrijd speelt.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 geroosterde paprika’s uit een pot
- 1 blik (à ca. 300 gr) kikkererwten
- 2 el vocht van de geroosterde paprika’s
- 2 el citroensap
- 1 tl peterselie
- ½ tl zout (of meer, naar smaak)
Bereiding
Snijd de knoflook in grove stukjes. Snijd de peper open en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Doe de knoflook en de peper in de keukenmachine en pureer ze. Snijd de paprika’s in stukken en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg paprika’s, kikkererwten, de twee eetlepels vocht van de paprika’s, citroensap, peterselie en zout toe aan de knoflook-peperpuree en mix dit tot een gladde hummus met een mooie oranje kleur.
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk