Paddenstoelentapenade
Deze tapenade zet je in een handomdraai op tafel en is ideaal voor feestjes. De kwaliteit van de olijven bepaalt de smaak van de tapenade, dus zoek als het even kan de beste biologische (kalamata) olijven.
Ingrediënten
- 250 gr kastanjechampignons
- 100 gr shiitake paddenstoelen
- 50 ml witte wijn
- 60 gr zwarte olijven zonder pit
- 3 teentjes knoflook
- 1 el kappertjes
- 2 el verse tijm
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- 2 el verse peterselie
- 1 el olijfolie
Bereiding
Hak de tijm fijn. Verwarm de olie in een ruime pan op laag vuur en pers de knoflook erboven uit. Voeg tijm, peper en zout toe en bak 2 minuten. Snijd de paddenstoelen in stukjes, voeg ze toe aan de pan en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg de wijn toe en laat een paar minuten zachtjes koken.
Doe het paddenstoelenmengsel in de keukenmachine, voeg olijven, kappertjes en peterselie toe en pureer tot een tapenade – maal het dus niet helemaal glad, het moet een beetje een bite houden!
Tip: Kies eens andere paddenstoelen of probeer het eens met groene olijven.
- Menugang:
- Lunch, Tussendoor, Bijgerecht
- Keuken:
- Frans
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- Borrel
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Pindavrij, Sojavrij, Glutenvrij, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk