Paastompouce

Bij de VeganChallenge laten we je graag zien hoe je allerlei bekende, vertrouwde gerechten en lekkernijen kunt veganizen. Ook gebak kan vrijwel altijd prima zonder dierlijke ingrediënten. Probeer deze heerlijke plantaardige tompouce eens!

Ingrediënten

Bereiding

Maak de custard door het custardpoeder te mengen met de sojaroom, sojamelk en suiker en dit te verwarmen tot het kookt en indikt. Laat de custard afkoelen, roer het af en toe door.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de plak bladerdeeg plat op de bakplaat en prik er met een vork veel gaatjes in. Bak het bladerdeeg ongeveer 10 minuten, tot het licht bruin kleurt. Laat het bladerdeeg afkoelen.

Maak het glazuur door de poedersuiker met de kurkuma of kleurstof en de plantaardige melk te mengen.

Assembleer de Paastompoucen door de plak bladerdeeg voorzichtig doormidden te snijden en één helft met de custard te besmeren en de tweede helft er bovenop te leggen. Verspreid het glazuur erover en laat het geheel een uur opstijven in de koelkast.

Snijd met een groot scherp rechthoekige stukken van ongeveer 4 bij 6 cm.

Tip: gebruik voor andere gelegenheden eens een andere natuurlijk vegan kleurstof:

Rood — Sap van rode bieten, kersen, cranberry's of frambozen
Oranje — Wortelsap
Groen — Spinaziesap, spirulinapoeder, matchapoeder
Paars — Sap van blauwe bessen of bramen
Blauw — Kookvocht van rode kool, paarse kleurstof + baksoda
Roze — Aardbeisap
Geel — Mangosap, saffloer, saffraan
Bruin — Cacao, kaneel