Overnight oats met yoghurt en fruit
Dit frisse ontbijt of tussendoortje is een kwestie van door elkaar roeren en in de koelkast zetten. De volgende dag voeg je er wat (gedroogd) fruit aan toe en klaar! Gebruik voor een glutenvrije variant glutenvrije havermout. Bewaar de overnight oats in een afsluitbaar potje zodat je het mee kunt nemen naar je werk of onderweg kunt eten.
Ingrediënten
- 40 gr havermout
- 80 ml plantaardige yoghurt naar keuze (ongezoet)
- 80 ml plantaardige melk naar keuze
- 1 tl chiazaad
- 1 el agavesiroop of meer naar smaak (optioneel)
- Fruit of gedroogde vruchten naar keuze
- 2 el noten of zaden, zoals amandelen of hennepzaad
Bereiding
Roer de avond van te voren de havermout, plantaardige yoghurt, plantaardige melk, chiazaad en agavesiroop door elkaar in een potje. Sluit dit af en zet het in de koelkast.
Serveer de oats de volgende dag met fruit, noten en zaden naar keuze.
Tip: De overnight oats blijven enkele dagen goed in de koelkast, dus je kunt makkelijk een voorraadje maken.
- Menugang:
- Ontbijt, Tussendoor
- Keuken:
- Brits / Amerikaans, Fusion
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Romig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Raw, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk