Oranje sinaasappelcake
Het recept voor deze heerlijke cake komt van de blog Vegetus, waar je een scala aan heerlijke plantaardige recepten vindt. Zeer geschikt voor Kerst of een andere feestelijke gelegenheid!
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 2 eetlepels maïszetmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- 200 gram suiker
- 350 milliliter sinaasappelsap (4 à 5 sinaasappels)
- 125 milliliter zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille extract
- Rasp van 1 sinaasappel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met wat olie of plantaardige margarine. Meng in een kom bloem, maïszetmeel, bakpoeder en zout. Doe in een andere, grotere kom de suiker, sinaasappelsap, olie, vanille extract en sinaasappelschil en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer kort met een garde tot het een egaal beslag is.
Schenk het beslag in de cakevorm. Zet de cake op het rooster in het midden van de oven en bak 30 à 35 minuten. Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm en stort hem dan op een bord.
Tip: Je kunt er ook cupcakes van maken en deze decoreren met een glazuur van poedersuiker, sinaasappelsap en plantaardige margarine (van de biologische winkel).
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- —
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- Kerst, Koningsdag
- Smaak:
- Fris, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk