Oosterse groentensoep
Verras je vegan en niet-vegan vrienden met deze oosterse groentensoep, gemaakt met sojasaus, kokosmelk en verse groenten.
Ingrediënten
- 2 el sesamolie
- 1 prei
- 3 teentjes knoflook
- Blokje verse gember (zo groot als je duim)
- 1 rode peper
- 300 gr wortel
- 1 rode paprika
- 2 el sojasaus
- 300 gr witte of Chinese kool
- 1,5 L groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 125 gr taugé
- Optioneel: verse koriander, emping, groente loempia’s
Bereiding
Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de gember, knoflook en rode peper fijn. Schil de wortel en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
Verhit de sesamolie in een soeppan en bak de prei enkele minuten met deksel op de pan. Voeg de gember, knoflook en peper toe en bak 1 minuut mee. Voeg de wortel, paprika en sojasaus toe en bak enkele minuten.
Snijd ondertussen de kool in reepjes. Voeg de kool samen met de groentebouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de wortel gaar is. Voeg dan de kokosmelk toe en warm nog even door.
Roer vlak voor het opdienen de taugé erdoor. Serveer de groentesoep met verse koriander, emping en/of groenteloempia’s.
Tip: Citroengras is een heerlijke toevoeging aan deze soep. Je vindt het bij de grotere supermarkten en bij toko’s in de koeling. Plet de stengel, snijd in fijne, halve ringetjes en bak gelijk met de prei mee.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- Aziatisch
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk