Oosterse groentensoep
Een snelle lichte soep met een oosterse twist.
Ingrediënten
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 prei, in halve ringen
- 3 teentjes knoflook
- Blokje verse gember (zo groot als je duim), geschild en in blokjes
- 1 rode peper, in kleine stukjes
- 300 gram wortel, in blokjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 300 gram witte of Chinese kool, in reepjes
- 1500 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter kokosmelk
- 125 gram taugé
- Optioneel: verse koriander, emping, groente loempia’s
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan en bak de prei minuten met deksel op de pan. Pers de knoflook erboven uit en voeg gember en peper toe, bak 1 minuut. Voeg de wortel en paprika met de sojasaus toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de witte kool samen met de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken, tot de wortel gaar is. Voeg dan de kokosmelk toe, verwarm nog even en roer vlak voor het opdienen de taugé erdoor.
Serveer de groentesoep met verse koriander, emping en/of groenteloempia’s.
Tip: Citroengras is een heerlijke toevoeging aan deze soep! Je vindt het bij de grotere supermarkten en bij toko’s in de koeling. Snij in fijne, halve ringetjes en bak gelijk met de prei in het begin mee.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- Aziatisch
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk