Notengehaktballetjes met champignonsaus

Deze balletjes zijn een heerlijke toevoeging bij je Hollandse groenten en aardappels, zeker samen met deze romige champignonsaus!

Notengehaktballetjes met champignonsaus

Ingrediënten

Notengehaktballetjes:

Champignonsaus:

Bereiding

Voor de Notengehaktballetjes:
Snijd de ui, knoflook en champignons fijn (eventueel kan je gelijk die voor de champignonsaus snijden!) en fruit deze ±5 minuten in de olie. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak eventjes mee. Voeg het water, de bouillon, ketjap, en kruiden toe en laat ±5 minuten koken.

Hak de noten fijn in een keukenmachine, of met een groot mes, en voeg samen met het paneermeel toe aan de pan en roer het goed door elkaar. Draai dan het vuur uit en laat iets afkoelen.

Draai ongeveer 16 balletjes van het mengsel en rol ze even door de bloem tot ze rondom licht bedekt zijn. Bak de balletjes vervolgens in een koekenpan in een scheutje olie op middelhoog vuur rondom bruin.

Voor de Champignonsaus:
Snijd de ui, knoflook en champignons fijn en fruit deze 5 minuten. Voeg de sojamelk, sojaroom, bouillontablet en bieslook toe en breng aan de kook. Meng de maïzena met een beetje koud water en voeg toe terwijl je goed blijft roeren. Laat een minuutje koken en laat de saus daarna iets afkoelen voor het opdienen.