Makkelijke roerbak met yoghurtsausje
Met deze simpele roerbakbasis kun je eindeloos variëren. Spruitjes, champignons en zoete aardappel zorgen voor een lekkere vulling, jouw kruiden doen de rest!
Ingrediënten
Voor de roerbak:
- 1 zoete aardappel
- 1 grote ui
- 100 gr kastanjechampignons
- 250 gr spruitjes
- 50 gr cashewnoten
- 1 rode peper of ¼ tl chilivlokken voor extra pit
- zout, peper en gedroogde kruiden naar smaak
Voor de yoghurtsaus:
- 150 ml sojayoghurt
- bosje dille
- zout en peper naar smaak
- sap van 1/2 citroen (optioneel)
Bereiding
Was de zoete aardappels en snijd ze in smalle blokjes. Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in stukjes of schijfjes. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren. Snijd optioneel de rode peper fijn.
Verwarm 1 el olie en fruit de ui. Voeg daarna de zoete aardappel en spruitjes toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roerbak de groenten gedurende 5 minuten op hoge temperatuur, daarna nog 10 minuten op middelhoge temperatuur.
Voeg de cashewnoten, champignons en eventueel de rode peper toe. Bak deze nog 10-15 minuten mee tot de spruitjes beetgaar zijn en het meeste vocht uit de champignons is verdampt.
Hak de dille fijn en meng met de yoghurt in een kom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg optioneel citroensap toe. Serveer de groenten met de yoghurtsaus.
Tip 1: voor een stevigere maaltijd kun je een vleesopvolger toevoegen (bijvoorbeeld shoarma).
Tip 2: Voeg naar smaak kruiden zoals rozemarijn, paprikapoeder of komijn toe aan de roerbak. Of vervang de dille in de yoghurtsaus door andere verse kruiden zoals munt of rozemarijn.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- —
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk