Linzensoep met laurier
Deze linzensoep met laurier uit Griekenland heeft de warme smaak van laurier en is heerlijk voor koude herfst en winteravonden. Lekker met een flink stuk vers brood.
Ingrediënten
- 4 el olijfolie + extra
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 500 gr gedroogde bruine linzen
- 1,5 L water
- 4 laurierblaadjes
- Scheutje wittewijnazijn
Bereiding
Pel en snipper de uien en knoflook. Verhit 4 el olijfolie in een soeppan met een dikke bodem. Fruit de ui en knoflook zo’n 5 minuten.
Voeg de linzen, de laurierblaadjes en het water en zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel ongeveer 50 tot 60 minuten koken. Voeg zo nodig wat water toe, maar niet te veel, want het moet een dikke soep worden. Haal voor het serveren de laurierblaadjes uit de soep en serveer met een scheutje wijnazijn en een scheutje olijfolie.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- Grieks
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Lente, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk