Lavacake in 2 minuten
Heb je soms nog last van een hongergevoel na het avondeten? Of heb je zin in een heerlijk tussendoortje? Probeer dan eens deze heerlijke 'guilty pleasure'. Ook lekker na een lange werkdag en ontzettend makkelijk. Toch liever iets gezonder? Probeer dan de tweede (ook glutenvrije) versie. Eet smakelijk!
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
Versie 1:
- 50 gr bloem
- 1 mespuntje baking soda
- 2 el cacaopoeder (ca. 20 gr)
- 3 el maple syrup of agavesiroop
- 1 el vloeibare olie
- 60 ml plantaardige melk
- 1 tl vanille-extract (optioneel)
- 30 gr chocolade
Versie 2:
- 50 gr (glutenvrij) havermeel
- 1 mespuntje baking soda
- 2 el rauwe cacaopoeder (ca. 20 gram)
- 2 el maple syrup, agavesiroop of 0,5 geprakte banaan
- 60 ml plantaardige melk
- 1 tl vanille-extract (optioneel)
- 30 gr pure chocolade
Bereiding
Je kunt dit recept op twee manieren maken. Roer alle ingrediënten voor één versie door elkaar in een kleine kom, behalve de chocolade. Schep de helft van het mengsel in een grote mok en plaats hierop in het midden de stukjes chocolade. Schep de rest van het mengsel eroverheen.
Plaats de mok 2 minuten in de magnetron op 800 watt.
Tip: Ben je gek op pindakaas? Vervang de 30 gram chocolade door 10 gram chocolade en een flinke eetlepel pindakaas. Het resultaat is een nog veel smeuïger cakeje met heerlijke gesmolten chocoladepindakaas erin.