Kokoscake
Deze simpele plantaardige kokoscake is heerlijk als snack of als traktatie op je werk. Het fijne is dat je de ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt.
Ingrediënten
- 200 gr bloem
- 50 gr geraspte kokos
- 20 gr maïzena
- 16 gr bakpoeder
- 150 gr suiker
- 100 ml neutrale olie (zoals koolzaadolie)
- 150 ml amandelmelk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een laag rechthoekig (ca. 15x20 cm) of rond cakeblik (ca. 18 cm) met bakpapier.
Meng de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de olie en amandelmelk toe en meng met een mixer snel tot een glad en dik beslag. Verdeel het beslag over het cakeblik.
Zet de cake ongeveer 30 minuten in de oven tot deze goudbruin en gaar is. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen.
Tip: Meng in de zomer rode vruchten zoals frambozen door het beslag.
- Menugang:
- Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- High Tea, Ramadan / Suikerfeest, Verjaardag
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk