Kokoscake
Deze simpele plantaardige cake is de volgende dag nog lekkerder.
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 50 gram geraspte kokos
- 20 gram maïzena
- 1 zakje bakpoeder (16 g)
- 150 gram suiker
- 100 ml koolzaadolie
- 150 ml amandelmelk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een laag rechthoekig (ca. 15x20 cm) of rond cakeblik (ca. 18 cm) met bakpapier.
Meng met een mixer of met een spatel de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de olie en amandelmelk toe en meng snel tot een glad en dik beslag. Verdeel het beslag over het cakeblik.
Zet de cake ongeveer 30 minuten in de oven tot deze goudbruin en gaar is. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen.
Tip: ook lekker met frambozen erdoor.
- Menugang:
- Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- High Tea, Ramadan / Suikerfeest
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk