Ketjaptempeh met snijbonen en rijst

Dit gerecht is heel geschikt om doordeweeks te maken. Het aantal ingrediënten is beperkt én het staat snel op tafel.

Ketjaptempeh met snijbonen en rijst

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst in een ruime hoeveelheid water (circa 10 minuten).

Snijd de snijbonen in stukken van ongeveer 2 centimeter en kook deze 6 minuten mee met de rijst. Giet dan alles af in een vergiet.

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tempeh in blokjes.

Bak de ui 3 minuten in wat olie en voeg dan de knoflook en tempeh toe. Bak 5 minuten. Roer de ketjap erdoor en bak nog 2 minuten, zodat de ketjap een beetje karamelliseert.

Serveer de rijst en snijbonen met het tempehmengsel. Je kunt het gerecht eventueel garneren met een handje rozijnen of cranberry’s.

Tip 1: Voor een variatie in groenten kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld sperziebonen, doperwten of iets anders dat je nog in de groentelade hebt liggen.

Tip 2: voor een spicy variant kun je een rode peper in dunne ringetjes snijden en het rijst-bonenmengsel daarmee garneren.