Vegan kaasvlinders
Als vegan 'kaascroissantjes' blijven eten? Het kan! Deze variant met vegan 'kaas' is makkelijk en snel klaar te maken en bovendien is vegan kaas tegenwoordig in veel supermarkten te verkrijgen. Wil je wat andere merken 'kaas' proberen dan kun je terecht bij natuurwinkels of online webshops gespecialiseerd in vegan producten.
Ingrediënten
- 270 g vegan bladerdeeg
- 100 g vegan kaas
- 3 tl kerriepoeder
- evt. zout naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden (gasoven) of 165 graden (heteluchtoven)
Zet een bakplaat, een plank, rasp, scherp mes en de ingrediënten klaar.
Rol het deeg uit en leg het zonder het bijgeleverde bakpapier op de plank. Leg het deeg met de lange kant naar je toe. Leg het bakpapier op
de bakplaat.
Rasp een flinke laag kaas over het deeg. Bestrooi met wat kerriepoeder en eventueel met wat zout. Rol de deeglap vanaf twee kanten tot de helft op.
Snij rolletjes van 2 cm van het deeg. Leg ze wat uit elkaar op de bakplaat.
Strooi er nog wat kaas over en bak ongeveer 20/25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Tip: neem eens een kijkje bij de webshops van Veggie4U en Veggiedeli.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- —
- Type:
- Hapjes, Kaasvervanger
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- High Tea, Pasen
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk