Jus
Zelf jus maken zonder vlees moeilijk? Helemaal niet! Met dit recept heb je zo een heerlijke saus die ook nog eens glutenvrij is.
Ingrediënten
- 30 gram kokosolie
- 25 gram rijstmeel
- 1 ui
- 300 ml groentebouillon
- Zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el sojasaus
Bereiding
Snipper de ui zeer fijn. Verwarm de kokosolie in een sauspan met een dikke bodem. Voeg de ui toe en laat bakken totdat het glazig wordt. Doe hierna de rijstmeel erbij in het pannetje. Dit is je roux, bak deze even aan onder constant roeren. Giet na ongeveer 3 minuten de groentebouillon erbij en laat het geheel warm worden. Roer de saus regelmatig door met een garde en laat een beetje inkoken tot de gewenste dikte. Voeg tenslotte de gemalen peper, paprikapoeder en sojasaus toe.
Tip: Lekker bij gekookte aardappelen of stamppot.
- Menugang:
- Bijgerecht
- Keuken:
- Centraal- / Oost-Europees, Hollands
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- —