Italiaanse groenten uit de oven
Dit recept combineert Italiaanse groenten met oosterse kruiden. Het is makkelijk te maken, mooi te serveren en heerlijk om te eten!
-
Menugang:
Hoofdgerecht
-
30-60 minuten
-
2-3 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 250 gr cherrytomaatjes
- 1 courgette
- 2 rode uien
- 2 rode paprika’s
- 50 ml balsamicoazijn
- 4 el olijfolie
- 2 tl sumak
- 2 tl tijm
- 1 knoflookteen
- 100 gr dupuislinzen
- 2 sneetjes wit of lichtbruin brood
- Sap van 1/2 citroen
- 1 tl gedroogde munt
- 100 gr rucola
- Paar blaadjes verse basilicum (optioneel, voor de garnering)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Was de cherrytomaatjes en doe ze in een ovenschaal. Was de courgette en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de rode uien in grove stukken. Snijd 1 paprika in grove stukken. Doe de gesneden groenten bij de cherrytomaatjes in de ovenschaal. Giet wat olijfolie, de balsamicoazijn, de sumak en de tijm over de groente en meng alles goed door elkaar.
Pel de knoflookteen en leg hem in zijn geheel onderin de ovenschaal (onthoud waar je hem gestopt hebt, je moet hem nog kunnen vinden!). Snijd de tweede paprika in 4 stukken en leg deze bovenop de andere groenten. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.
Zet een pan met water op en kook de dupuis linzen volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de sneetjes brood in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes brood tot ze goudbruin zijn.
Haal de ovenschaal uit de oven en haal de 4 grote stukken paprika en de knoflookteen eruit. Meng de groenten in de ovenschaal door en zet deze nog 15 minuten in de oven.
Doe de paprika en de knoflookteen in een blender samen met het sap van een halve citroen en wat munt. Mix tot een glad sausje en voeg toe aan de gebakken broodstukjes in de koekenpan. Roer goed tot alle broodstukjes roodgekleurd zijn. De broodstukjes worden nu weer zacht door de saus.
Leg wat rucola op elk bord. Verdeel de linzen en de ovengroenten hierover. Verdeel dan de broodstukjes erover. Garneer met wat blaadjes basilicum.