Italiaanse bonensoep

Deze bonensoep geeft de Italiaanse keuken een pittige twist. Het is een heerlijke, voedende soep met verrassende smaken.

Italiaanse bonensoep

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Was de tomaatjes en doe ze in een ovenschaal. Snijd het onderste stuk van de venkel eraf en snijd de rest in dikke ringen; de dikke onderkant gebruik je niet. Verdeel de venkel over de tomaatjes en schep om. Besprenkel flink met olijfolie en voeg zout en peper toe. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Schep halverwege nog een keer om.

Snipper ondertussen de ui en hak de knoflookteentjes fijn. Bak deze samen in een soeppan met wat olie tot de knoflook begint te geuren. Voeg de tijm, paprikapoeder en chilivlokken toe.

Snijd de selderijstengel in halve maantjes en bak 2 minuten mee. Voeg het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de parelcouscous toe aan de soep en laat 9 minuten koken.

Hak de dille fijn en bak het amandelschaafsel in een droge pan tot het lichtbruin is. Zet apart.

Zet de kookplaat iets lager en houd de soep tegen de kook aan. Spoel de bonen af en voeg toe. Proef of de soep lichtpittig is. Voeg voorzichtig nog wat chilivlokken toe naar smaak.

Doe de soep in diepe kommen of borden en schep het venkel-tomaatmengsel uit de oven erop. Garneer met de dille en het amandelschaafsel.

Tip 1: met een ciabattabroodje en een salade is deze soep heel geschikt als lunchgerecht voor 4 personen.

Tip 2: Het is een maaltijdsoep, dus hij is goed vol! Houd je van een iets dunnere versie, gebruik dan 1 liter water.