Herfstpasta met pompoen
In de herfst zijn de pompoenen veruit het lekkerst, dus geniet ervan als ze in het seizoen zijn! Bijvoorbeeld in deze lekkere pasta.
Ingrediënten
- 1 dikke prei
- 1 teen knoflook
- 1 klein rood pepertje
- 1 kleine pompoen (±650 gram)
- 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
- 150 gr gedroogde rode linzen
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 500 ml water
- 350 gr volkoren pasta
- Verse peterselie of selderijblad naar smaak
Bereiding
Snijd de prei in ringen en snipper de knoflook en rode peper. Schil de pompoen en snijd in blokjes.
Verhit 1 el olie in een grote sauspan met dikke bodem en bak de prei, knoflook en rode peper met wat zout. Voeg de pompoen toe en bak nog een paar minuten. Spoel ondertussen de linzen af. Voeg de tomatenblokjes, linzen, rozemarijn en het water toe en breng aan de kook. Kook de saus tot de pompoen en linzen zacht zijn, circa 12-15 minuten.
Kook intussen de pasta beetgaar.
Schep ⅓ van de saus uit de pan en pureer met een staafmixer of blender. Voeg weer toe aan de sauspan. Breng het geheel op smaak met zwarte peper. Strooi wat verse groene kruiden over de borden en serveer.
Tip: Mocht er wat saus over zijn dan kun je dit de dag erna verdunnen met wat bouillon en als soep serveren.
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld