Hartige pannenkoeken
Pannenkoeken zijn heerlijk met zoet beleg, maar ook hartig zijn ze erg lekker. Voor dit recept kan je heel goed de pannenkoeken gebruiken die de avond ervoor over waren gebleven.
Ingrediënten
- 450 gram (dat is ongeveer 330 gram ontdooide) diepvriesspinazie
- 160 gram vegan spekjes
- 2-3 eetlepels vegan groene pesto
- 100 gram vegan crème fraîche
- 25 gram pijnboompitten
- 6 pannenkoeken, kant-en-klaar of zelfgemaakt
- 300 ml tomatensaus uit een pot of passata
- 100 gram geraspte kaas
Bereiding
Voorbereiding: 20 minuten - bereidingstijd: 20 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi de spinazie in de magnetron of koekenpan. Doe het in een zeef en druk het vocht eruit.
Verhit 1 el olie en bak de spekjes tot ze knapperig zijn (ongeveer 6 minuten).
Doe de spinazie in dezelfde pan en voeg de crème fraîche en pesto toe. Roer tot slot de pijnboompitten erdoor en breng op smaak met peper.
Schep op elke pannenkoek een zesde deel van het spinaziemengsel en rol op. Leg de pannenkoeken in een ovenschaal en schenk de tomatensaus eroverheen. Bestrooi met geraspte kaas.
Bak de pannenkoeken 20 minuten in het midden van de oven.
Tip: Je kunt in plaats van bevroren spinazie ook verse spinazie gebruiken. Neem dan 600 gram en laat dit op een zacht vuur slinken. Laat het goed uitlekken in een zeef of vergiet.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- —
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- —