Groentestoof met avocadosaus
Deze voedzame groentestoof bestaat uit enkel onbewerkte producten. Een super gezond en smaakvol "whole food plant based" gerecht. Je kunt de gierst ook vervangen voor gerst, volkoren rijst, parelcouscous of een ander soort graan.
Ingrediënten
- 250 gr gierst
- 2 preien
- 400 gr zoete aardappel
- 1 blikje tomatenblokjes (400 ml)
- 10 zongedroogde tomaten
- 2 witte uien
- 3 teentjes knoflook
- optioneel: tabasco naar smaak
- 2 dadels
- 1 avocado
- Handje cashewnoten
- Sap van 1 citroen
- Optioneel: 1 bosuitje
Bereiding
Kook de gierst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui en knoflook en snijd de prei in ringen. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en snijd de zongedroogde tomaat klein.
Doe olie of margarine in een stoofpan en bak de ui, knoflook en prei in een paar minuten tot ze glazig zijn. Tip: gebruik de olie uit de pot van de zongedroogde tomaat.
Bak de zoete aardappel kort mee. Voeg de tomatenblokjes en de zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel tabasco. Stoof de groenten met een deksel op de pan tot ze zacht zijn, ongeveer 15 tot 30 minuten.
Maak de avocadosaus door 1 avocado, citroensap, cashewnoten en dadels in een keukenmachine te mixen tot een gladde saus.
Serveer de stoof met de gierst en avocadosaus. Eventueel kun je een gesneden bosuitje ter garnering gebruiken.
Tip: Als jouw blender of keukenmachine wat minder sterk is, week dan de cashewnoten minimaal een uur voordat je ze gaat mixen.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Stoofpot
- Seizoen:
- Zomer, Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- —