Groentestoof met avocadosaus
Deze voedzame groentestoof bestaat uit enkel onbewerkte producten. Een super gezond en smaakvol "whole food plant based" gerecht. Je kunt de gierst ook vervangen voor gerst, volkoren rijst, parelcouscous of een ander soort graan.
Ingrediënten
- 250 gram gierst
- 2 preien
- 400 gram zoete aardappel
- 1 blikje tomatenblokjes 400 ml
- 10 zongedroogde tomaten
- 2 witte uien
- 3 teentjes knoflook
- zout en peper naar smaak
- optioneel: tabasco naar smaak
- 2 dadels
- 1 avocado
- Handje cashewnoten, geweekt
- Sap van 1 citroen
Bereiding
Week de cashewnoten in een laagje lauwwarm water (minimaal een uur).
Kook de gierst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Snipper de ui en knoflook en snijd de prei in ringen. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en de zongedroogde tomaat klein.
Doe olie of margarine in een stoofpan en bak de ui, knoflook en prei ongeveer een paar minuten aan tot glazig. Dit hoeft niet te kleuren. (tip: gebruik de olie uit de pot van de zongedroogde tomaat. Dit heeft veel smaak.)
Bak de zoete aardappel kort mee.
Voeg de tomatenblokjes en de zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel tabasco. Stoof met een deksel op de pan tot de groenten zacht zijn, ongeveer 15 tot 30 minuten.
Maak de avocadosaus door 1 avocado, citroensap, cashewnoten en dadels te mixen tot een gladde saus.
Serveer de stoof met de gierst en avocadosaus.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Stoofpot
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- —