Groene smoothiebowl
Met deze groene smoothie als ontbijt bruis je van de energie en geef je je gezondheid een boost! Als veganist is het belangrijk voldoende groene bladgroenten te eten voor je dagelijkse calciumbehoefte. Het calcium uit spinazie neem je minder goed op vanwege de hoeveelheid oxaalzuur die aanwezig is. Bij onder andere boerenkool is dit niet het geval. Voor extra calcium voeg je 2 eetlepels (geweekt) lijnzaad toe.
Ingrediënten
- 2 bananen
- 1 avocado
- 1 sinaasappel
- 1 mango
- 150 gram boerenkool (liefst uit de diepvries)
- 2 eetlepels lijnzaad, 1 nacht geweekt in 50 ml water
- broccolikiemen (optioneel)
- 50 ml water
- Granola, fruit, gedroogde vruchten, zaden en/of noten ter versiering
Keukenbenodigdheden:
Bereiding
Haal de schil van de bananen. Ontpit de avocado. Schil de sinaasappel. Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit weg. Doe alles in de blender.
Voeg de spinazie en broccolikiemen toe, giet het geweekte lijnzaad (met weekwater) erbij en giet als laatste nog wat water in de blenderkan. Ongeveer 30-50 ml is voldoende bij een krachtige high speed blender. Hiermee krijg je een heerlijke, dikke smoothie.
Zet de blender gedurende 30-60 seconden aan, zodat het geheel perfect glad wordt. Giet de smoothie over in een grote kom en versier naar wens met granola (zie bijv.
dit recept), fruit, gedroogde vruchten, zaden en/of noten. De smoothie is 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Tip: Als je geen mango in huis hebt, kun je deze ook vervangen voor een appel.
- Menugang:
- Ontbijt, Lunch, Tussendoor, Drinks
- Keuken:
- —
- Type:
- —
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Raw, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —