Groene Salade

Deze groene salade met broccoli, avocado en witte bonen is lekker en voedzaam. De peper zorgt voor pit!

Groene Salade

Ingrediënten

Bereiding

Was de (baby-)spinazie, broccoli en peultjes. Snijd de broccoli in roosjes en haal de draden van de peultjes. Zet een bak ijswater klaar.

Stoom de broccoli en peultjes in 5-6 minuten gaar. Doop de groenten vervolgens in het ijswater, zodat ze lekker knapperig blijven.

Spoel de witte bonen af en laat uitlekken in een vergiet. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de rode peper in ringen. Voor minder pit verwijder je de zaadlijsten.

Meng voor de dressing de olijfolie in een kommetje met de appelazijn en voeg naar smaak peper en zout toe.

Pak twee grote borden. Leg op ieder bord twee handjes spinazie. Verdeel de broccoliroosjes, peulen, avocado en witte bonen over de borden. Garneer met de ringen rode peper en de dressing. Zeef tot slot een klein beetje cacaopoeder over de salade.

Tip: Om er een hoofdgerecht van te maken, kun je pasta, couscous of aardappelen aan de salade toevoegen.
Deel dit recept