Griesmeelpap met rode bessensap
Deze oer-Hollandse griesmeelpap is heerlijk als ontbijt, maar kan ook goed dienen als dessert.
Ingrediënten
- 250 milliliter sojamelk, of andere plantaardige melk
- 15 gram griesmeel
- ½ theelepel vanille extract
- 1 eetlepel lichte basterdsuiker of agavesiroop (of naar smaak)
- Bessensap naar smaak
- Eventueel vers fruit als topping
Bereiding
Breng de sojamelk in een steelpannetje aan de kook. Voeg de griesmeel toe terwijl je met een garde roert. Kook de pap enkele minuten door, en roer af en toe. Voeg vanille extract en basterdsuiker of agavesiroop toe en kook nog eventjes mee. Doe de pap in een kom en giet het bessensap erop. Wil je er echt een feestje van maken, serveer de pap dan met vers fruit zoals blauwe bessen.
Tip: Je kunt het vanille extract ook vervangen door amandelaroma.
- Menugang:
- Ontbijt, Dessert
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk