Glutenvrije spaghetti met aardpeer
Een herfstig gerecht met aardperen ofwel ‘topinambour’: die grillige knolletjes die enigszins naar artisjok smaken.
Ingrediënten
- 200 gram bruine rijstspaghetti (bv. ‘linguine bio glutenvrij’ van Semper)
- 5 aardperen (400 gram)
- Twee eetlepels olie om in te bakken
- 1 grote (of 2 kleine) uien
- Twee teentjes knoflook
- 350 gram diepvriesspinazie, ontdooid
- Ongeveer 100 ml haverroom naar smaak
- Paddenstoelenseizoensmix 150 gram
- 1 theelepel tijm
- Gerookte tofu à 200 gram
- Peper en zout
- Beetje citroensap
- 2 flinke eetlepels edelgistvlokken
Bereiding
Denk eraan de spinazie even van tevoren al te ontdooien.
Kook de glutenvrije spaghetti volgens verpakking.
Boen de aardperen schoon en verwijder onregelmatigheden en wortels (als je aardperen oud zijn, kun je ze beter ook schillen). Snijd de aardpeer in plakjes.
Fruit de ui en de aardpeer in een (hapjes)pan. Voeg hier dan de knoflook aan toe en bak mee voor 30 seconden.
Doe hier de ontdooide spinazie bij en laat dit doorwarmen. Voeg dan de haverroom toe. Laat de saus pruttelen totdat de aardpeer zacht is.
Snijd de paddenstoelen in plakjes en de gerookte tofu in reepjes.
Zet een aparte koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de paddenstoelen met de rooktofu en de tijm. Als ze gaar en bruin gebakken zijn, voeg je ze toe aan de spinaziesaus.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep de spaghetti in een diep bord en schep hier de saus bovenop. Sprenkel er tot slot wat citroensap over en top af met edelgistvlokken.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- —
- Type:
- —
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Glutenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- —