Gele tompouce

De tompouce is een typisch Nederlands gebakje, al worden soortgelijke gebakjes in heel Europa gegeten. Het is een feestelijke lekkernij voor bij de koffie of thee en wordt vaak met Pasen of Koningsdag gegeten. Deze variant is gevuld met custard. De kleur van het glazuur kun je naar de gelegenheid aanpassen.

Gele tompouce

Ingrediënten

Bereiding

Meng het custardpoeder met de sojaroom, sojamelk en suiker. Verwarm het mengsel tot het kookt en indikt. Laat de custard afkoelen. Roer het af en toe door om te voorkomen dat er een velletje op komt.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plak bladerdeeg plat op de bakplaat en prik er met een vork veel gaatjes in. Bak het bladerdeeg ongeveer 10 minuten tot het lichtbruin kleurt. Laat het bladerdeeg afkoelen.

Maak het glazuur door de poedersuiker met de kurkuma of kleurstof en de plantaardige melk te mengen.

Stel de tompoucen samen. Snijd de plak bladerdeeg voorzichtig doormidden en besmeer één helft met de custard. Leg de tweede helft erbovenop. Verspreid het glazuur erover en laat het geheel een uur opstijven in de koelkast.

Snijd met een groot scherp mes rechthoekige stukken van ongeveer 4 bij 6 cm.

Tip: gebruik voor speciale gelegenheden een andere natuurlijke vegan kleurstof:

Rood — Sap van rode bieten, kersen, cranberry's of frambozen
Oranje — Wortelsap
Groen — Spinaziesap, spirulinapoeder, matchapoeder
Paars — Sap van blauwe bessen of bramen
Blauw — Kookvocht van rode kool, paarse kleurstof + baksoda
Roze — Aardbeisap
Geel — Mangosap, saffloer, saffraan
Bruin — Cacao, kaneel
Deel dit recept