Gebakken gnocchi met bietensalade en waterkerspesto
Door gnocchi te bakken krijg je een heel andere bite en heb je heel veel leuke mogelijkheden om het te serveren. Deze variatie met een zelfgemaakte pesto en witlof-bietensalade zal je verrassen! Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Crisp.
Ingrediënten
Voor de waterkerspesto:
- 50 gr waterkers
- 40 gr bruine amandelen
- 1 teentje knoflook
- 3 el milde olijfolie
- 1 kneepje citroensap
Voor de bietensalade:
- 2 stronken witlof
- 1 pot bietenplakjes (400 gram)
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 tl mosterd
- 1 bosje verse bieslook
Voor de gnocchi:
- 400 gr verse gnocchi
- 150 gr wortelpeterselie of pastinaak
- 2 sjalotten
Bereiding
Voor de waterkerspesto:
Bak de amandelen een paar minuten in een droge of wok of koekenpan. Laat ze afkoelen op een bordje.
Verwijder van de waterkers alleen de dikke en stuggere stengels en hak de rest grof. Hak ook de knoflookteen grof. Voeg de waterkers en knoflook toe aan een food processor. Tip: heb je geen food processor? Gebruik dan een diep bakje en een staafmixer.
Hak de amandelen grof en voeg een kwart ervan toe aan de food processor. Bewaar de rest voor de salade. Voeg tot slot de milde olijfolie toe.
Pureer het mengsel tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout en het kneepje citroensap. Zet apart.
Voor de bietensalade:
Snijd het kontje van de stronken witlof en snijd de bladeren in reepjes. Giet de bietenplakjes af en doe ze in een mengkom samen met de gesneden witlof.
Meng voor de dressing de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de bieslook fijn. Bestrooi de salade met de bieslook, de dressing en de rest van de amandelen. Zet apart.
Voor de gebakken gnocchi:
Verwarm flink wat olie in een wok of hapjespan en bak de gnocchi circa 5 minuten.
Snijd ondertussen de sjalotten in ringen. Voeg ze toe aan de gnocchi en bak de sjalotten tot ze glazig zijn. Voeg een beetje zout toe.
Schil de wortelpeterselie en snijd deze in dunne plakjes of halvemaantjes. Voeg ze toe aan de gnocchi en sjalotten en bak op middelhoog vuur mee. Schep het mengsel regelmatig om. De wortelpeterselie mag bruine randjes krijgen.
Wanneer de gnocchi goudbruin en krokant is en de wortelpeterselie zacht is, zet je het vuur uit. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Verdeel de gnocchi over twee borden en doe er een flinke schep pesto op. Serveer de bietensalade erbij.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Europees
- Type:
- —
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- —