Frittata
Oorspronkelijk een gerecht met eieren, maar dit gerecht kan je ook makkelijk plantaardig maken – niet alleen diervriendelijker maar ook gezonder! Frittata wordt in Italië net zo gebruikt als de Hollandse omelet: om restjes groenten in te verwerken. Je kan dan ook eindeloos variëren met de groenten in dit gerecht!
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 (rode) ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram gesneden paksoi
- 1 pak tofu (325 gram), uitgelekt
- 1 eetlepel (zoute) sojasaus
- Paar eetlepels edelgist
- 1 eetlepel maïzena
- 1 theelepel mosterd
- ½ theelepel basilicum
- ¼ theelepel kurkuma
- ½ theelepl zout (of meer, naar smaak)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm in met wat olie.
Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit hierin de ui 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en doe de bladgroenten erbij, bak nog een ruime 5 minuten.
Verkruimel intussen boven een kom de tofu tot fijne kruimels. Doe de sojasaus, edelgist, maïzena, mosterd, basilicum en kurkuma erbij en kneed dit door. Voeg dan de gebakken groente toe en roer goed door.
Doe het frittata-mengsel in de taartvorm en verdeel dit goed (eventueel met een kleine deegroller). Bak ongeveer 20 minuten en snijd vervolgens in stukken.
Tip: Neem in plaats van paksoi eens andere groene bladgroenten, zoals rucola, spinazie of boerenkool.
- Menugang:
- Brunch, Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Eivervanger
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Kruidig, Hartig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Pindavrij, Notenvrij, Koolhydraatarm, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk, Budgetvriendelijk