Frisse lenterisotto
Risotto is zo’n heerlijke maaltijd waarop je oneindig veel kunt variëren. Voor deze lentevariant hebben we voor citroen en geroosterde paprika’s gekozen, die geven het iets fris!
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- ½ tl tijm
- ½ tl rozemarijn
- 2 geroosterde paprika’s (pot)
- 350 gr risottorijst
- 125 ml witte wijn
- 1,5 l hete groentebouillon
- 250 gr tuinerwten (diepvries)
- 1 kleine citroen
- Verse peterselie
Bereiding
Snijd de sjalotten fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime pan en bak de sjalotten een paar minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg tijm en rozemarijn toe. Bak dit enkele minuten mee. Snijd ondertussen de paprika in reepjes.
Voeg de risottorijst toe en schep het geheel gedurende 2 minuten om. Schenk de wijn erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook. Voeg steeds een kopje bouillon toe tot al het vocht is opgenomen. Voeg met het laatste kopje bouillon ook de erwten en paprikareepjes toe.
Rasp de citroen en pers hem uit. Roer tot slot de citroenrasp, het sap en de peterselie door de risotto.
Tip: Deze risotto is ook erg lekker met geroosterde groene asperges erbij.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Rijstgerecht
- Seizoen:
- Lente
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris, Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk