Frisse lenterisotto
Risotto is zo’n heerlijke maaltijd waarop je oneindig veel kunt variëren. Voor deze lentevariant hebben we voor citroen en geroosterde paprika’s gekozen, die geven het iets fris!
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook
- ½ theelepel tijm
- ½ theelepel rozemarijn
- 350 gram risottorijst
- 125 milliliter witte wijn
- 1,5 liter hete groentebouillon
- 250 gram tuinerwten (diepvries)
- 2 geroosterde paprika’s (pot), in reepjes
- Rasp & sap van 1 kleine citroen (of naar smaak)
- Verse peterselie
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de sjalot een paar minuten. Pers de knoflook er boven uit en voeg tijm en rozemarijn toe. Voeg de risotto rijst toe en schep het geheel gedurende 2 minuten om. Schenk de wijn erbij en breng zachtjes aan de kook. Als de wijn is ingetrokken begin je met bouillon toevoegen, steeds een kopje erbij. Met het laatste kopje bouillon voeg je ook de erwten en paprikareepjes toe. Als de bouillon is ingetrokken roer je de citroenrasp en –sap en peterselie erdoor.
Tip: deze risotto is ook erg lekker met geroosterde groene asperges erbij.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Rijstgerecht
- Seizoen:
- Lente
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris, Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Uitdaging
- Labels:
- Supermarktvriendelijk