Frisse komkommer-cashewdip
Deze dip is romig door de cashewnoten, maar toch fris dankzij de komkommer. Als je het eenmaal hebt geproefd, wil je het overal wel bij eten!
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 150 gr ongezouten cashewnoten
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 tl oregano
- ½ tl zout
- Sap van 1 citroen
- Snufje peper
- 2 takjes verse dille
Bereiding
Optioneel: week de cashewnoten een uur in warm water voor een gladdere spread.
Schil en rasp de komkommer. Doe de komkommerrasp in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Dep eventueel af met keukenpapier. Pel de knoflook en hak grof. Hak de dille fijn.
Doe de helft van de komkommer samen met de cashewnoten, de knoflook, olijfolie, oregano, zout, citroensap en peper in de keukenmachine en pureer tot een egale spread. Roer daarna de rest van de komkommer en de dille erdoor.
Tip: Deze dip is heerlijk bij Griekse of andere Mediterrane gerechten. Ook lekker op toast(jes)!
- Menugang:
- Bijgerecht
- Keuken:
- Grieks, Mediterraan
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- Borrel
- Smaak:
- Fris, Hartig, Kruidig, Romig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk