Frisse erwtensoep met sla en dille
Deze erwtensoep is allesbehalve traditioneel en smaakt verrassend fris. Lekker als voorgerecht of als maaltijdsoep!
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 250 gram ijsbergsla
- 650 gram erwten, vers of uit de diepvries
- 2 bouillonblokjes
- 125 milliliter sojaroom
- dille
Bereiding
Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verhit de olie in de pan waarin je de soep gaat maken en bak de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden. Snij de sla klein. Voeg vervolgens 1 liter water, de bouillonblokjes, de kleingesneden sla en drie kwart van de erwten toe. Breng aan de kook en maak er direct een fijne soep met een staafmixer. Roer de overgebleven erwten, de sojaroom en dille naar smaak toe. Laat tot slot enkele minuten koken.
Tip: Restjes zijn de volgende dag, als de soep wat is ingedikt, ook heerlijk als spread op je boterham!
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- —
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk