Frisse erwtensoep met sla en dille
Deze erwtensoep is allesbehalve traditioneel en smaakt verrassend fris. Lekker als voorgerecht of als maaltijdsoep!
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el plantaardige olie
- 250 gr ijsbergsla
- 650 gr erwten, vers of uit de diepvries
- 2 bouillonblokjes
- 125 ml sojaroom
- dille
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en knoflook tot de ui glazig is. Snijd de sla klein. Voeg vervolgens 1 liter water, de bouillonblokjes, de kleingesneden sla en drie kwart van de erwten toe. Breng het geheel aan de kook en maak er direct een fijne soep van met een staafmixer. Roer de overgebleven erwten, de sojaroom en dille naar smaak toe. Laat nog enkele minuten koken en verdeel over 4 soepkommen.
Tip: Restjes zijn de volgende dag, als de soep wat is ingedikt, ook heerlijk als spread op je boterham!
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- Europees, Hollands
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris, Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk