Feestelijke miniplaattaartjes
Deze borrelhapjes zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook een smaaksensatie! Kies je favoriet of maak beide soorten om je gasten een keuze te geven.
Ingrediënten
Voor de plaattaart met sperziebonen (4 stuks):
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 150 gr sperziebonen
- 4 el hummus spicy mango (merk: Maza)
- 2 el verse tijm
- zout en peper naar smaak
Voor de plaattaart met pastinaak (4 stuks):
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 pastinaak
- ½ rode ui
- 4 el hummus rode biet (merk: Maza)
- 2 el verse rozemarijn
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pastinaak in plakjes van ongeveer 3 mm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de boven- en onderkant van de sperziebonen eraf. Hele lange sperziebonen kun je halveren.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Smeer op elk plakje bladerdeeg 1 eetlepel hummus. Beleg ze vervolgens met de groenten. Als je wilt, kun je er kleine kunstwerkjes van maken! Bestrooi ze vervolgens met verse kruiden en voeg naar wens zout en peper toe.
Bak de plaattaartjes ongeveer 20 minuten in de oven, tot de groenten zacht zijn en het bladerdeeg goudbruin.
Tip: Als je rode ui over hebt, kun je deze aan de sperziebonenvariant toevoegen.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- —
- Seizoen:
- Lente, Herfst
- Gelegenheid:
- Borrel, High Tea, Verjaardag
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —