Citroenijs met zomerfruit en basilicumsaus
Het klinkt misschien erg gewaagd, maar kruiden en fruit kunnen soms heel goed bij elkaar passen. Dat bewijst deze heerlijke combinatie van citroen, zomerfruit en basilicum. Zo zet je heel makkelijk toch iets bijzonders op tafel.
Ingrediënten
- 2 doosjes diepvries zomerfruit (à 250 gram)
- 40 gram basilicum
- 1 eetlepel suiker
- 2 bakjes vegan citroenijs (à 500 milliliter)
Bereiding
Laat het diepvriesfruit van te voren ontdooien.
Mix de basilicum met de suiker zo fijn mogelijk met een vijzel of staafmixer (dan heb je misschien een klein beetje water nodig om het te kunnen mixen).
Serveer het ijs op het zomerfruit en schep er wat van de basilicumsaus over.
Tip: Varieer met de smaken, probeer bijvoorbeeld eens
mangoijs met muntsaus en ananasstukjes.
- Menugang:
- Dessert
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- IJs
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk