Citroen-maanzaadcake

Deze maanzaadcake is heerlijk fris door de citroen. Het zure wordt gecompenseerd door een zoete glazuurlaag.

Citroen-maanzaadcake

Ingrediënten

Voor de cake:

Voor het glazuur:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ℃. Vet een kleine cakevorm in.

Rasp en pers de citroen uit in een maatbeker. Je hebt zo’n 50 ml (3 eetlepels) nodig voor de cake. Voeg de olie, sojamelk en vanille toe aan het citroensap en -rasp.

Meng de bloem, maizena, bakpoeder, suiker, zout en maanzaad in een grote kom. Meng dan de natte ingrediënten erdoor. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake 35 - 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Meng de ingrediënten voor het glazuur en giet het mengsel over de cake wanneer deze is afgekoeld.

Tip: Ook lekker met sinaasappel in plaats van citroen.