Chocolate chip cookies
Heerlijke koekjes, die helemaal niet moeilijk zijn om te maken! Ze zien er het mooist uit als je nog wat chocoladestukjes bovenin de koekjes drukt vlak voordat ze de oven in gaan. Het recept is genoeg voor ongeveer 15 koekjes.
Ingrediënten
- 100 gr pure chocolade
- 70 gr lichte bruine basterdsuiker
- 140 gr bloem
- 3 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 75 ml vloeibare margarine
- 1 el water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de chocolade in grove stukjes. Doe de chocolade, basterdsuiker, bloem, bakpoeder en zout in een beslagkom en meng dit door elkaar. Voeg de margarine en het water toe. Roer het goed door elkaar en kneed vervolgens met de hand tot een samenhangend deeg dat niet plakt. Vorm hier bolletjes van en druk deze plat op de bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten (voor kleinere koekjes) tot 20 minuten (voor grote koeken) tot ze licht goudbruin zijn en net stevig. Laat de koekjes goed afkoelen en hard worden.
Tip: Voeg ook eens gedroogde cranberry’s of hazelnoten toe! Of voeg 2 el cacaopoeder aan het deeg toe en gebruik witte chocolade
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- High Tea
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk