Chocoladeijs
Met een ijsmachine maak je zelf de heerlijkste toetjes en vegan roomijs in een handomdraai! Dit chocoladeijs is heerlijk met toppings zoals banaan, aardbei, warme kersen, nootjes of vegan slagroom.
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml sojaroom (voor sojavrij, gebruik nog eens 100 ml kokosmelk)
- 2 el cacao
- 2 el poedersuiker
- 5 el pure chocoladepasta
Bereiding
Koel de ijsmachine zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing.
Giet de kokosmelk en sojaroom in een kom. Zet de handmixer op een lage stand en voeg beetje bij beetje de cacao en poedersuiker toe zodat je een egaal mengsel overhoudt. Voeg hierna de chocoladepasta toe en mix wederom goed.
Naar smaak kun je eventueel nog wat extra cacao of poedersuiker toevoegen. Extra cacao maakt het ijs wat bitterder van smaak, extra poedersuiker juist wat zoeter. Zet het mengsel in de koelkast en laat het minimaal een uur afkoelen voor je het in de ijsmachine giet.
- Menugang:
- Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- IJs
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- Kerst, Sinterklaas, Valentijn, Verjaardag
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk