Chiapudding met warme appel en kaneel
Chiapudding is makkelijk en snel voor te bereiden voor meerdere dagen. Even een nachtje (of langer) in de koelkast laten staan en je bent klaar! Deze variant is door de warme appel en kaneel heel geschikt voor de koudere dagen.
-
Menugang:
Ontbijt | Dessert
-
15-30 minuten
-
2-3 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 160 ml kokosmelk light uit blik
- 30 gr chiazaad
- 1 tl vanille-extract
- 0,5 el ahornsiroop
Voor de appeltopping:
- 2 kleine appeltjes of 1 grote appel
- 0,5 el kaneel
- 1 el ahornsiroop
- 2 el water
Bereiding
Meng de avond van tevoren de kokosmelk, het chiazaad, het vanille-extract en ahornsiroop goed door elkaar en verdeel over 2 glaasjes of kommetjes. Zet 1 nacht in de koelkast.
Schil de appel, verwijder je het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Doe de appel samen met de ahornsiroop, kaneel en water in een steelpannetje en stoof de appel in een paar minuten zacht.
Lepel de warme appel op de chiapudding en serveer direct.