Chiapudding
Chiazaad is onderhand al een klassieker onder de gezonde voedingswaren, maar toch is het ook nog bij veel mensen onbekend. Chiazaad heeft een neutrale smaak, waardoor het heel veelzijdig te gebruiken is in de keuken. Je kunt er bijvoorbeeld een lekker ontbijt of dessert mee maken. Dit recept bevat een basisrecept voor chiapudding en twee heerlijke variaties!
-
Menugang:
Ontbijt | Tussendoor | Dessert
-
30-60 minuten
-
4 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Raw, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
Chiapudding:
- 310 ml light kokosmelk of andere plantaardige melk
- 2 tl siroop, bijv. maple, ahorn of agave
- Klein snufje zout
- 60 gr chiazaad
Chocolade-hazelnootvariatie:
- 250 ml hazelnootmelk
- 4 tl cacao
- 4 dadels
- Een handje hazelnoten
- 25 gr pure chocolade
Frisse matchavariatie:
- 8 el plantaardige yoghurt
- Rasp van een (biologische) limoen
- 4 tl matchapoeder
- Een handje frambozen
Bereiding
Meng de melk en het chiazaad goed door elkaar en zet het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast. Roer het in de tussentijd een paar keer door. Zo krijgt het een soort puddingachtige structuur.
Chocolade-hazelnoot-chiapudding
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie. Schud regelmatig en let er op dat ze niet aanbranden. Hak ze vervolgens grof. Snijd ook de dadels en de chocolade in stukjes en meng alles met de hazelnootmelk, cacao en chiapudding. Verdeel de pudding in 4 porties en eet smakelijk!
Frisse matcha-chiapudding
Meng de yoghurt, de limoenrasp en de matcha met de chiapudding en roer de klontjes eruit. Verdeel in 4 porties en verdeel de frambozen erover als topping.