Carrot cupcakes
Hoeveel grapjes je ook over wortels en konijnenvoer kunt bedenken, deze cake wil je zeker zelf opeten! Carrot cake komt oorspronkelijk uit Amerika, maar je kunt dit recept gewoon maken met ingrediënten uit de supermarkt.
Ingrediënten
- 500 ml sinaasappelsap
- 150 ml olie
- 200 g suiker
- 1 tl vanille
- 50 g walnoten
- 50 g rozijnen
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- 400 g volkorenmeel
- 1 zakje bakpoeder
- ½ tl zout
- 300 g wortels (250 g geraspt gewicht)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Voeg in een kom of maatbeker de sinaasappelsap, olie, suiker en vanille extract samen. Hak de walnoten in stukken en doe deze samen met de rozijnen, nootmuskaat, kaneel speculaaskruiden, volkorenmeel, bakpoeder en zout in een ruime kom. Schil eventueel de wortels en rasp ze fijn.
Voeg de vloeibare ingrediënten al mixend bij de droge ingrediënten en meng goed. Voeg tenslotte de wortel toe.
Verdeel het beslag over 24 cupcake vormpjes of vul er een cakeblik (30 cm) of taartvorm (Ø 24 cm) mee, en bak, afhankelijk van de vorm, 25 tot 65 minuten.
Tip: Voor nog meer verwennerij kun je een heerlijk romig glazuur maken van vegan margarine (100 g), poedersuiker(150 g) en vanille om een laagje op de taart te maken. Je kunt zelfs kleine worteltjes van oranje en groene marsepein maken voor er bovenop.
- Menugang:
- Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Koningsdag, Verjaardag
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk