Bruinebonensoep
Deze simpele soep vult goed en is ideaal voor koudere dagen. Heb je snel last van je buik als je peulvruchten eet? Probeer ze dan eens zelf te koken! Je vindt gedroogde peulvruchten gewoon in de supermarkt. Week ze ’s nachts en kook ze dan zo’n 1,5 uur. Je kunt ze in porties invriezen en zo elk moment gebruiken. Gewoon even wat kokend water op gieten om ze te laten ontdooien!
Ingrediënten
- 2 wortels (250 gram)
- 2 preien, gewassen
- 2 aardappelen, geschild
- 2 eetlepels vloeibare margarine of olie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 groentebouillontabletten
- 1 groot blik bruine bonen (800 gram), uitgelekt
- Gebakken uitjes
- Optioneel: brood voor erbij
Bereiding
Snijd de winterpeen in kleine blokjes en de prei in dunne ringen. Snijd de aardappelen in blokjes.
Verhit de margarine in een soeppan en bak de helft van de peen, prei, ui en aardappel 5 minuten. Voeg de bouillontabletten, bruine bonen en 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat 8 minuten. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rest van de groenten toe en kook nog 6-7 minuten. tot de groenten beetgaar zijn. Roer regelmatig.
Serveer de soep met gebakken uitjes en lekker stevig brood.
Tip: Bij de biologische winkel vind je rooktempeh en rooktofu. Als je die in kleine stukjes snijdt en opbakt is dat een perfecte aanvulling op deze soep!
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk