Bruinebonensoep
Deze simpele soep vult goed en is ideaal voor koudere dagen. Heb je snel last van je buik als je peulvruchten eet? Probeer ze dan eens zelf te koken! Je vindt gedroogde peulvruchten gewoon in de supermarkt. Week ze ’s nachts en kook ze dan zo’n 1,5 uur. Je kunt ze in porties invriezen en zo elk moment gebruiken. Giet er wat kokend water op om ze te laten ontdooien!
-
Menugang:
Lunch | Hoofdgerecht
-
30-60 minuten
-
4 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 2 wortels (250 gr)
- 2 preien
- 2 aardappelen
- 2 el vloeibare margarine of olie
- 2 uien
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 groot blik bruine bonen (800 gr)
- Gebakken uitjes
- Brood voor erbij (optioneel)
Bereiding
Was de prei en snijd in dunne ringen. Was de winterpenen en snijd ze in kleine blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snipper de uien. Spoel de bonen af en laat uitlekken.
Verhit de margarine in een soeppan en bak de helft van de peen, prei, ui en aardappel 5 minuten. Voeg de bouillontabletten, bruine bonen en 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat 8 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rest van de groenten toe en kook nog 6-7 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Roer regelmatig.
Serveer de soep met gebakken uitjes en lekker stevig brood.
Tip: Bij de biologische winkel vind je rooktempeh en rooktofu. Als je die in kleine stukjes snijdt en opbakt is dat een perfecte aanvulling op deze soep!