Broodje gerookte tofu met kimchi
Zin in een stevige boterham die je smaakpapillen prikkelt? Dit broodje is perfect als je behoefte hebt aan een stevige lunch met een goede bite en geur.
Ingrediënten
- 1 pakje gerookte tofu
- 2 grote en dik gesneden desemboterhammen
- 4 tot 6 blaadjes stevige sla zoals little gem of ijsbergsla
- 2 el kimchi
- 2 el vegan sriracha mayo
- 1 el gebakken uitjes
Bereiding
Snijd de tofu in de lengte in dunne plakken. Bak deze in de pan met weinig olie mooi rondom bruin.
Besmeer de boterhammen beide met de sriracha mayo. Leg op een helft wat slablaadjes, ze mogen eroverheen hangen. Leg dan de plakjes tofu erop, zoveel als er op de boterham passen. Voor één sandwich heb je ongeveer vier plakjes tofu nodig.
Doe de kimchi in een kommetje en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Drapeer de kimchi op de tofu en schep de gebakken uitjes erop. Vervolgens dek je dat af met weer wat slablaadjes. Druk dan de andere boterham (met de besmeerde kant naar beneden) er stevig op, houd goed vast en snijd met een scherp mes de boterham in twee delen. Genieten maar!
Pas op: zodra je erin bijt, loopt er toch altijd wat kimchisap uit, dus houd goed je bordje eronder en een keukenrol bij de hand.
Tip 1: De rest van de (gebakken) plakjes gerookte tofu kun je minimaal een week in de koelkast bewaren in een goed afgesloten bakje tot je volgende broodje.
Tip 2: Hou je van iets minder pittig? Neem dan vegan aioli (van rode biet) of gewone vegan mayo.
- Menugang:
- Lunch
- Keuken:
- —
- Type:
- Brood & Crackers
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —