Auberginespread

Deze auberginespread krijgt door het kelppoeder een vissige smaak. Kun je het kelppoeder niet vinden? Versnipper dan een norivel, die vind je gewoon bij de sushiproducten in de supermarkt. In de toko en biologische winkel vind je nog meer soorten zeewier, experimenteer er eens mee!

Auberginespread

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de aubergines en leg ze met het snijvlak op de bakplaat. Rooster ze in 40 minuten gaar en zacht. Laat ze even afkoelen en schep dan het vruchtvlees uit de schil. Snij het vruchtvlees fijn.

Snipper de ui. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui zo’n 3 tot 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg het vruchtvlees van de aubergines toe. Schep regelmatig om, gedurende zo’n 10 minuten.

Voeg tomatenpuree, limoensap, komijn en kelppoeder toe. Laat de smaken nog een paar minuten intrekken.

Server op brood of toastjes en bestrooi eventueel met wat grof zeezout.