Breakfast Cake
Een heerlijk ontbijt voor twee voor een luie ochtend, bedacht door Esther Buchel & Jolijn Swart van de voormalige foodblog www.nieces.nl.
-
Menugang:
Ontbijt
-
30-60 minuten
-
2-3 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 2 el chiazaad
- 2 bananen
- 50 gr amandelmeel
- 50 gr (glutenvrije) havermout
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 125 gr blauwe bessen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het chiazaad in een kommetje en voeg hier 6 eetlepels water aan toe. Roer even door en zet aan de kant.
Prak de bananen fijn in een kom en voeg hier het amandelmeel, de havermout, kaneel, bakpoeder en het chiazaadmengsel aan toe. Mix goed door elkaar. Voeg de blauwe bessen toe en roer deze voorzichtig door het beslag. Verdeel het beslag over 2 ovenbestendige kommetjes en zet deze in de oven.
Na 25 minuten is je vegan breakfast cake klaar.
Tip: Varieer ook eens met frambozen in plaats van blauwe bessen.