Bonenbonbons
Heerlijke chocoladige snoepjes, met een verrassende ingrediënt: zwarte bonen. Deze maken de bonbons lekker smeuïg en ook eiwitrijk, dus voedzaam bovendien! Dit recept is genoeg voor ongeveer 25 bonbons.
Ingrediënten
- 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 240 gram)
- 2 el (25 gram) havermout (desgewenst glutenvrije)
- 4 el (40 gram) cacao (plus extra voor de buitenkant)
- 1 tl kaneel
- 1 el rasp van een (onbespoten) sinaasappel
- 3 el dadelstroop
- 2 el (60 gram) kokosolie, eventjes verwarmd tot deze zacht is
Bereiding
Laat de bonen in een zeef uitlekken en doe ze vervolgens samen met alle andere ingrediënten (behalve de extra cacao) in de keukenmachine. Pureer het tot een zachte massa en laat dit minstens een uur opstijven in de koelkast.
Doe wat van de overgebleven cacao in een soepbord. Vorm met je handen steeds kleine balletjes van de chocolademassa en rol deze door de cacao.
Bewaar de bonenbonbons in een afgesloten bakje in de koelkast. Ze zijn zo’n vijf dagen houdbaar, dus deel ze vooral lekker uit!
- Menugang:
- Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Dessert, Hapjes, Zoetjes & Zoutjes & Snacks
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —