Boerse bonensoep

Een lekkere stevige soep, voor de gure winterdagen.

Boerse bonensoep

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, aardappels, prei en knoflook ongeveer

5 minuten. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen. Voeg de bouillon en kruiden toe en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Voeg witte bonen, sperziebonen en doperwtjes toe en kook nog een kleine 10 minuten, tot alles net gaar is. Verwijder de laurier en tijm. Doe ongeveer ⅓ van de soep in een maatbeker en pureer dit met een staafmixer. Schenk terug in de pan en verwarm het geheel nog even. Maak af met zout en peper naar smaak.

Tip: Lekker met verse afbakbroodjes. In plaats van gewone witte bonen kun je ook limabonen of borlotti bonen gebruiken. Mocht je soep over hebben, kun je dit goed invriezen voor een volgende keer.