Boerse bonensoep

Een lekkere stevige soep voor de gure winterdagen. Deze boerse bonensoep bevat door de aardappelen veel koolhydraten en is ideaal na een lange dag werken.

Boerse bonensoep

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in ringen en was het zand er goed af. Hak de knoflook fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak de ui, aardappels, prei en knoflook ongeveer 5 minuten. Voeg de bouillon en kruiden toe en laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Voeg witte bonen, sperziebonen en doperwtjes toe en kook ze 10 minuten mee tot alles beetgaar is. Verwijder de laurier en tijm.

Doe ongeveer een derde van de soep in een maatbeker en pureer dit met een staafmixer. Schenk terug in de pan en verwarm het geheel nog even. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over vier kommen en serveer er eventueel vers (afgebakken) brood bij.

Tip: Mocht je soep over hebben, kun je dit goed invriezen voor een volgende keer.