Blauwe bessencake
Ook het bakken van cakes en taarten kan prima zonder dierlijke producten. Onze receptenontwikkelaar Astrid kwam met deze heerlijke friszoete blauwe bessencake. Ideaal voor verjaardagen, een high tea of gewoon de lekkere trek!
Kijk ook eens op haar persoonlijke blog ZuiverSap voor nog veel meer ideeën, tips en heerlijke plantaardige recepten!
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 20 gram maïzena
- 8 gram bakpoeder
- 150 gram suiker
- het merg van 1 vanillestokje
- snufje zout
- 100 ml zonnebloemolie
- 175 ml ongezoete amandelmelk
- 130 gram (1 cup of 250 ml) blauwe bessen uit de diepvries
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden (gasoven 200 graden).
Bekleed een ronde cakevorm (diameter 18 cm) met bakpapier of vet hem in.
Meng de droge ingrediënten door elkaar. Klop met een handmixer of garde de olie en amandelmelk erdoor. Roer tot slot voorzichtig de blauwe bessen erdoor.
Het is een dik beslag. Verdeel het beslag over de vorm.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
Tip: varieer eens met ander (zomer)fruit
- Menugang:
- Brunch, Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans, Fusion
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- Potluck, Verjaardag, High Tea, Pasen
- Smaak:
- Zoet, Fris
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk