Bami met tofureepjes & wokgroenten
Een makkelijke klassieker uit de Indonesische keuken. Let op dat de mienestjes zonder ei bereid zijn. Lees de ingrediëntenlijst er even op na.
Ingrediënten
- 300 gram mienestjes
- 2 eetlepels olie (of meer)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 pakken tofureepjes (à 180 gram)
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel koriander
- ca 600 g wokgroenten
- 2 eetlepels ketjap manis
- evt. verse koriander
Bereiding
Kook de mienestjes volgens de verpakking.
Snijd ondertussen de ui fijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui 5 minuten, pers de knoflook erboven uit en bak nog 1 minuut mee. Voeg dan de tofureepjes toe en bak deze een minuut of 10, totdat ze een beetje krokant worden.
Verhit in de wok nog een eetlepel olie. Voeg de wokgroenten, sambal, komijn en koriander toe en wok deze groenten ook een minuut of 10.
Voeg de bami, tofureepjes en ketjap bij de groente. Meng goed en roerbak nog paar minuten. Serveer eventueel met verse koriander.
Tip: Lekker met Indonesische gebakken uitjes, seroendeng of satésaus. Smullen!
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Aziatisch
- Type:
- Roerbakschotel / Wok
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk