Aziatische spaghetti
Deze Aziatisch-Italiaanse mix is voor de pastafanaten die eens iets anders willen dan de ‘gewone’ bolognese.
Ingrediënten
- 225 gram spaghetti
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 cm verse gember
- 200 gram vegan gehakt of rulstukjes
- 1 prei
- 300 gram sojabonen (edamame)
- 1 blik tomatenblokjes
- 4-6 eetlepels sojasaus
- Handje verse basilicum
- Sesamzaadjes (optioneel)
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflooktenen, gember en prei fijn.
Bak de ui en gember in een eetlepel olie. Voeg het ‘gehakt’, de prei en de knoflook toe en bak 5 minuten. Voeg een scheutje water toe als de ingrediënten aan de bodem van de pan plakken. Voeg geen zout toe: de sojasaus maakt het gerecht al zout.
Voeg de edamame, tomatenblokjes en 4 eetlepels sojasaus toe en laat de saus een minuut of 8 zachtjes pruttelen. Proef dan of je er extra sojasaus aan wil toevoegen.
Maak ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar.
Serveer de spaghetti met de saus in een kom en strooi de basilicumblaadjes eroverheen. Voor een vleugje extra Aziatisch gevoel kun je de spaghetti garneren met sesamzaadjes.
Tips:
- Als je edamame uit de diepvries gebruikt (goedkoper!), moet je de bonen eerst uit de schil halen. Doe de bonen daarvoor in een bakje en gooi er heet water overheen. Na 1-2 minuten kun je ze makkelijk uit de schil halen.
- Geen fan van de combinatie van Italiaans en Aziatisch? Vervang de spaghetti door rijst of noedels en de basilicum door koriander.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Aziatisch, Fusion, Italiaans
- Type:
- —
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —