Aziatische mangosalade
Een welkome zachte en zoete verrassing na een pittig oosters hoofdgerecht!
Ingrediënten
- 1 bakje diepvries mangostukjes of 1 à 2 rijpe mango's
- 3 mandarijnen
- 1 citroen
- 1/2 sinaasappel
- 1 el agave- of ahornsiroop
- 1 el oranjebloesemwater
- 1 bakje vegan crème fraîche
- poedersuiker
Bereiding
Laat de diepvries mangostukjes ruim van te voren ontdooien. Gebruik je een verse mango, schil deze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel de mandarijnen en verdeel in partjes. Verwijder voorzichtig de witte draadjes.
Doe de vruchten in een schaal.
Pers de citroen en de halve sinaasappel uit. Meng het sap met de siroop en het oranjebloesemwater. Schenk het mengsel over het fruit en meng alles voorzichtig.
Verdeel de crème fraîche over de salade en bestrooi het geheel met poedersuiker.
Zet de salade een uur in de koelkast voor het opdienen.
- Menugang:
- Bijgerecht, Dessert
- Keuken:
- Aziatisch
- Type:
- —
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- Ramadan / Suikerfeest
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —