Artisjokhartenspread

Deze spread bevat flink wat knoflook, maar het roosteren maakt de knoflook milder van smaak. Hoewel we niet aanbevelen om deze spread vlak voor een date te eten, kun je dit zeker op tafel zetten bij een speciaal diner.

Artisjokhartenspread

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de oven op 150 graden, wikkel de knoflook in aluminiumfolie en pof deze in 20 minuten in de oven. Giet de artisjokharten af en doe ze samen met de zongedroogde tomaatjes in de keukenmachine.

Pak de knoflook uit en pers (met je handen!) voorzichtig de teentjes eruit bij de artisjok in de keukenmachine. Voeg basilicum toe en pureer tot een fijne spread. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je geen zin in gedoe of heb je gewoon weinig tijd? Neem dan in plaats van de bol knoflook, wat knoflookpuree uit een tube/potje. Ongeveer een eetlepel is genoeg. Zo heb je in een handomdraai deze spread op tafel!