Appeltaart-havermout
Voor deze bijzondere variant op havermout wil je op een druilerige ochtend vast wel je bed uit komen! Je kunt hem zowel koud als warm eten, maar warm is in het najaar wel het lekkerst natuurlijk.
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 35 gr (glutenvrije) havermout
- 2 tl kaneel
- 1 tl gemalen gember
- 250 ml amandelmelk
- 1 appel
- 1 el agavesiroop
- 100 gr appelmoes
- 0,5 tl vanille-extract (of -aroma)
- 1 tl citroensap (vers of uit een flesje)
- Handje walnoten
Bereiding
Schil de appel en snijd in blokjes. Roer de appel, havermout, kaneel, gember, amandelmelk, agavesiroop en appelmoes in een steelpan door elkaar en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer daarna de vanille en het citroensap erdoor. Doe de havermout in een kom. Hak de walnoten grof en bestrooi de havermout ermee.
Tip: kook wat rozijnen mee of voeg wat kardemom of citroenrasp toe voor nog meer smaak!