Appel-peercrumble
Dit heerlijk warme ontbijt heeft een lekker krokant korstje en zacht fruit. Een goed begin van een winterse dag.
Ingrediënten
- 1 kleine appel
- 1 middelgrote peer
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel suiker (agave siroop, ahornsiroop of gewone suiker)
- 2 eetlepels havervlokken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de appel en de peer en snijd ze in stukjes. Doe de stukje samen met de kaneel in een ovenschaaltje. Verhit al roerend in een klein steelpannetje de suiker met 1,5 eetlepel water totdat het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg dan de havervlokken toe, en verwarm nog even terwijl je het blijft omscheppen. Schenk het mengsel dan over het fruit in het ovenschaaltje heen. Plaats ongeveer 10 minuten in de oven totdat er een mooi goudbruin korstje ontstaat.
Tip: Varieer eens met verschillende soorten fruit. Je kunt bijvoorbeeld ook bosbessen of frambozen uit de diepvries gebruiken. Voeg bij frambozen wel naar smaak een beetje suiker toe, omdat deze wat zuurder zijn.
- Menugang:
- Brunch, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk